Fra 8. marts vender Icelandair tilbage til Toronto efter vinterpausen og denne gang for at blive,da Toronto er helårsdestination fra i år. Icelandair har fire ugentlige afgange til Toronto og det er mandag, onsdag, fredag og søndag.

I mange familier er den fælles sommerferierejse én af årets største investeringer. Derfor forbereder man sig grundigt med studier af kataloger og hjemmesider og samtaler med rejsekonsulenter, inden beslutningen træffes. Nogle vil gerne tilbage til et feriested, man har gode minder fra; andre er mere eventyrlystne og vælger et sted, hvor de aldrig har været før.

 

Når danskerne rejser på ferie, skal ungerne med. Søgninger på det internationale rejsesøgesite Skyscanner i hele 2012 viser, at danske børn flyver ind på en klar førsteplads som Europas mest berejste små borgere. Norske og svenske børn flyver også ofte med deres forældre, mens børn fra Spanien sjældent får fornøjelsen.

I 2012 ankom 94,3% af alle DSBs fjern- og regionaltog med forsinkelser på under seks minutter – den grænse, der er anført i trafikkontrakten med staten.

Det er det bedste resultat 2000, da man indførte den nuværende opgørelsesmetode, og pænt over kravet på 90,3%, skriver borsen.dk.

Den helt afgørende forskel mellem de populære feriesteders strande og de danske er temperaturen. De seneste år har det danske vejr kun fristet til strandliv ganske få dage. Men vi danskere elsker jo at dase eller være aktive på en strand, så vi tager på badeferie så ofte som muligt.

Mallorca blev danskernes første ferieparadis - allerede i 1950’erne, da man med adskillige overnatninger undervejs kørte i bus til Barcelona og sejlede resten af vejen. Mallorca popularitet har holdt sig i mere end et halvt århundrede. Den lange, brede strand ved Alcúdia er en af Middelhavets smukkeste og mest børnevenlige.

Mens nogle tilbringer hele ferietiden ved strand eller swimmingpool, har andre travlt med at opleve omgivelserne. Næsten hver dag kan man komme på udflugt med bus eller båd og se spændende landskaber, byer, museer, historiske steder, restauranter og ofte lokal folklore.

palmestrand-bravo

Sol, sand og vand
De græske øer er om sommeren danskernes foretrukne ferieområde. Mange vender tilbage år efter år. Bravo Tours har Rhodos, Kreta, Santorini og Zakynthos på programmet. På disse øer er hyggen og det kulturelle ofte lige så populært som strandene.

Nabolandet Tyrkiet er næsten lige så populært som Grækenland. Bravo Tours har Danmarks mest varierede program i Tyrkiet - de populære badesteder Alanya, Kemer og Side, golfparadiset Belek og den mondæne badeby Bodrum.

Tunesien var indtil ”det arabiske forår” et meget populært feriested med lange, lækre strande - bl.a. ved Sousse. I år får Tunesien come back som ferieland til mange danskeres store tilfredshed.

Egypten er det andet store nordafrikanske ferieland. Især Røde Havs-byerne Hurghada og Sharm el-Sheik med strande, koralrev og dykkeområder er populære.

Sortehavet har ligesom Middelhavet lange strandstrækninger. Golden Sands i Bulgarien er en af de mest besøgte - blandt andet på grund af prisniveauet. Bulgarien har Europas laveste leveomkostninger, så her får man masser af oplevelser for få penge.

Thailand er det land, som flest danskere helst vil opleve på en ferierejse. Thailand har smuk natur, vidunderligt klima, dejlige strande med krystalklart vand, fantastisk mad og en smilende og gæstfri befolkning.

En af verdens flotteste øer, Koh Chang (elefantøen), og den royale by, Hua Hin, er kendt for deres flotte strande.

Mere end hver anden, der har booket en sommerrejse, har valgt et hotel med fire stjerner. 65 % har valgt enten 4-, 5- eller 6-stjernet hotel på sommeren

Finanskriseårene satte sine spor på danskernes valg af antal hotelstjerner, da sommerferiehotellet på det tidspunkt skulle vælges. Således var hoteller med tre stjerner i høj kurs i den periode, hvor privatøkonomien var præget af udfordringer, men nu tør danskerne igen dykke lidt dybere i pengepungen – i hvert fald hvis man ser på, hvilken kategori af hotel, der er i vælten for sommerrejserne, som i stort tal bookes i disse uger.

Aktuelle tal for sommeren viser nemlig, at lidt over halvdelen af alle sommerbookinger har valgt de lidt dyrere firestjernede hoteller, og tages de fem- og seksstjernede hoteller med, ligger tallet på 65 % af alle sommerrejser. For et år siden valgte 40 % af alle sommerbookinger fire eller flere stjerner.

”De hårde finanskriseår viste en fremgang for hoteller med tre stjerner og samtidig et fald for hoteller med fire eller flere stjerner. Danskerne ville ud at rejse men var mere tilbageholdende, hvad gjaldt luksus og dyre, individuelle valg. Udsigten til fortsat lave renter og skattelettelser i 2013, som økonomerne peger på, kunne være det, der gør, at danskerne igen vejrer morgenluft i økonomien og derfor også øger på valg af hotelkategori”, konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

De gæster, der hovedsageligt booker de dyrere rejser kommer fra de større byer i Danmark som Århus, Silkeborg og Aalborg samt Storkøbenhavn og Nordsjælland som eksempelvis Hillerød, Fredensborg og Frederikssund.

Hvad gælder rejsemål, er det i særdeleshed Alanya i Tyrkiet, Kreta, Mallorca og Fuerteventura i Spanien, hvor danskerne vælger fire stjerner eller mere.

Apollo tilbyder 100.000 sommerrejser, og der rejses ud af Kastrup, Billund, Odense og Aalborg. Sommersæsonen løber fra april til oktober.

Top 5 over kategori 4 hoteller til sommerferien

 1. Playitas / Fuerteventura
 2. Beach Club Doganay / Alanya
 3. Allsun Hotel Eden Alcudia / Mallorca
 4. Stellina Village / Kreta
 5. Panorama / Alanya

Top 5 over kategori 4 hoteller med All Inclusive til sommerferien

 1. Beach Club Doganay / Alanya
 2. Panorama / Alanya
 3. Kipriotis Panorama Aqualand / Kos
 4. Geraniotis Beach / Kreta
 5. Tiara Beach / Bulgarien

Top 5 over kategori 4 hoteller for par til sommerferien (personer under 18 år er ikke velkomne)

 1. Oceanis Beach & Spa Resort / Kos
 2. Designhotel R2 Bahia Playa / Fuerteventura
 3. Casa & Blanca / Icmeler
 4. Commodore Elite Suites & Spa / Side
 5. Paradisus Princesa del Mar / Cuba

Top 5 over kategori 4 hoteller til sommerferien med spa

 1. Playitas / Fuerteventura
 2. Mythos Beach / Rhodos
 3. Obzor Beach Resort / Bulgarien
 4. Crystal Waterworld / Belek
 5. Goldcity Holiday Resort / Alanya

Der bliver booket billige flyrejser til hele sommeren på livet løs, men hos Travellink tænker længere end som så, og er allerede begyndt at planlægge næste års vinterferie.

- Vi kan se, at det er Middelhavet, der lokker mest til sommer, og det er klassiske destinationer som Malaga, Mallorca og Nice, der ligger i toppen. Vinterens rejser går til lidt fjernere destinationer som Bangkok, Delhi og Dubai, men også Europas storbyer er populære rejsemål som et alternativ til nytårsfesten, oplyser rejseselskabet.

I toplisterne herunder kan du se, hvilke destinationer der bliver booket mest lige nu med afrejse til sommer og til vinter, og vi viser desuden gennemsnitsprisen for hvert rejsemål.

1  Malaga
2  Mallorca
3  Nice
4  Barcelona
5  Rom
6  Bangkok
7  Antalya
8  Venedig
9  Alicante
10 Athen

Dansk Turismefremme lancerer i forbindelse med Ferie for Alle 2013 Danmarks første fælles turismeapp.

Der er et udpluk af alle de dejlige danske feriesteder i Danmarkshallen på Ferie for Alle i Herning den 22.-24. febbruar, hvor man har valgt at sætte fokus på det samlede danske ferieprodukt med kåringen af Danmark som messens partnerland.

De fælles oplevelser skal gerne strække sig over mere end tre dage i februar. Desværre ses der en stigende tendens til lokalpatriotisme – den enkelte destination vil simpelthen helst holde gæsten inden for egen kommunegrænse.

”Hvis vi ønsker at give gæsterne den perfekte ferieoplevelse, skal vi være langt bedre til at dele gæsterne, for de tænker ikke i kommune- eller regionsgrænser, men besøger Danmark som én samlet destination,” siger Dansk Turismefremmes formand Anne-Mette Knattrup til rejsenyhedssitet Take Off.

Derfor bliver dette års feriemesse platform for lancering af turistbureauernes nationale turisme-app, det første digitale redskab, der er udviklet til gæsterne og for gæsterne, og som ikke lader sig begrænse af kommune- eller regionsgrænser.

Turistens nye app rummer alle informationer om det danske ferieprodukt og er gps-baseret og ved derfor altid nøjagtig, hvor i landet turisten befinder sig. Så når man for eksempel står i Herning, vil alle Hernings turistinformationer være til rådighed på dansk, engelsk og tysk. For gæsten betyder det, at man ikke skal navigere mellem et hav af forskellige turisme apps, men kan nøjes med én app, og dermed være sikret al turistinformation om Danmark.

Omkring 1.000 udstillere med tilbud på rejser, camping, feriedestinationer, golf og fritidsudstyr indtager MCH Messecenter Herning, når Ferie for Alle for 16. gang åbner dørene til hele verden på én enkelt weekend.


Ferie for Alle er Skandinaviens største feriemesse og besøges år efter år af flere tusinde ferielystne livsnydere. Fra fredag 22. til søndag 24. februar går det igen løs i Herning med et stærkt udstillerfelt inden for fem områder: Udland, Danmark, Camping, Golf og Udeliv. Og projektchef Anders Ladefoged Mortensen garanterer, at der blandt de omkring 1.000 forskellige udstillere kan findes noget for enhver feriesmag:
 

- Vi er utrolig stolte af den stærke og årligt tilbagevendende opbakning, vi oplever fra både gæster og udstillere. Flere udstillere kommer langvejs fra for at gøre Ferie for Alle til deres eneste udstillingssted i Danmark – blandt andet Seychellerne og Guadeloupe, der er med for første gang. Og de mange udstillere har igen i år gode tilbud med til de besøgende på messen, siger han.
 

Der er et yndigt partnerland
Som traditionen byder, er et land udråbt til Partnerland og får derfor særlig fokus på messen. I år er landet Danmark. Udstillerskaren i Danmarks-hallen tæller destinationer over alt i Danne-vang og byder bl.a. på masser af smagsprøver af danske egnsretter. Fra scenen bliver hallens lydkulisse skabt af levende musik og underholdning, hvor besøgende blandt andet kan lære, hvordan man laver hjemmerøgede fisk af herrerne bag DR2-succesen ”Storrygeren”.


- Danmark rummer et væld af feriemuligheder inden for stort set alle ferietyper, og det bekræftes blot, når man tager et kig på listen over de mange forskellige udstillere i Danmarks-hallen, siger Anders Ladefoged Mortensen.
 

Masser af udland på god plads
For de besøgende, der er på jagt efter ferie uden for Danmarks grænser, er udbuddet også stort. Faktisk er det større end nogensinde. Og bredden i udstillerne betyder, at der kan findes alt fra ferier på solbeskinnede øer i Caribien og krydstogter på verdenshavene til safariture på savannen og vandringer i de norske fjelde.
 

Ferie for Alle udvidede i 2012 det populære Udland-område fra én til to haller for at gøre mere plads til de mange udstillere. Dette fortsætter på den kommende messe og vil igen give mere gangplads og flere hvileområder til de mange besøgende i de 13 messehaller.

Ferie for Alle foregår i MCH Messecenter Herning fredag 22. og lørdag 23. februar fra klokken 10-18 og søndag den 24. februar fra klokken 10-17. Læs mere på ferieforalle.dk

Denne side er under udvikling. (c) 2013 Easy2Go.dk - Farverhus 101, DK-6200 Aabenraa - cvr: 28318332 - Tel: +45 73620101 - mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..